Byudvikling & Blå Biodiversitet

Get the Method Guide
How to do an Urban Seascaping Project with Seaweed

Sådan kan du genskabe biodiversiteten under vandet, når du bygger tæt på eller i havet

Vi har her samlet 10 virkemidler fra Bygherreforeningen og Habitats inspirationskatalog, som byudviklere og bygherrer bør overveje at få med, når de starter et nyt projekt op. Få et kort og præcist overblik over, hvordan du med dit bygge- eller byudviklingsprojekt kan booste livet i havet:


I disse årtier sker der omfattende ændringer i, hvordan havnene ser ud og bruges. Det sker flere steder, hvor tidligere industri- og fiskerihavne omdannes til blandet by med boliger, erhverv og rekreative områder. Desværre kobles infrastruktur, byggerier og anlæg sjældent direkte til et sundere og forbedret havmiljø eller til et bedre samspil mellem områdernes beboere og brugere og livet i havet.

Dette er baggrunden for inspirationskataloget om Byudvikling og Blå biodiversitet. Det handler om at give biodiversiteten i havet bedre forhold ved eksempelvis at skabe stenrev og opbygge en bundvegetation. Men det handler i høj grad også om at skabe samspil med samfundet ved at øge befolkningens kendskab til – og forståelse for – havet og livet heri.

Byudvikling og Blå Biodiversitet

Inspirationskataloget om Byudvikling og Blå biodiversitet handler om at give biodiversiteten i havet bedre forhold ved eksempelvis at skabe stenrev og opbygge en bundvegetation, men det handler i høj grad også om at skabe samspil med samfundet ved at øge befolkningens kendskab til – og forståelse for – havet og livet heri.

Inspirationskataloget til planlæggere, bygherrer, rådgivere og entreprenører er udarbejdet af Habitats og Bygherreforeningen i samarbejde med Jon Svendsen, DTU Aqua og Michael Palmgren, Marint Kunskapscenter Malmø, og med økonomisk støtte fra VELUX FONDEN.

Hent dit katalog her og lad dig inspirere til mere biodiversitet i vores have. 

NYHEDER

ER DU LIGE SÅ PASSIONERET OMKRING ARBEJDET FOR AT BEVARE DET VILDE LIV I HAVET SOM OS, SÅ TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG HOLD DIG OPDATERET OM PROJEKTER OG ARRANGEMENTER OMKRING BLÅ BIODIVERSITET & BYUDVIKLING I 2022!
Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig at modtage e-mails fra Habitats. Du kan til enhver tid framelde dig. Læs mere på privatlivspolitik.

Del på sociale medier