Nordisk rapport om grøn infrastruktur

Læs her en rapport, som Habitats har medvirket til for Nordisk Ministerråd, og få inspiration til, hvordan grøn infrastruktur i byerne kan give både mere natur, og bidrage med løsninger på lokale udfordringer.

Habitats er meget glade for at kunne præsentere denne nye rapport om ’Grøn Infrastruktur i urbane miljøer’, som vi har været med til at udarbejde.

Rapporten handler om, hvordan grøn infrastruktur i byerne kan give både mere natur, og bidrage med løsninger på lokale udfordringer.
Rapporten er lavet for Nordisk Ministerråd, i et Nordisk samarbejde, med BioFokus fra Norge, Habitats fra Danmark og under ledelse af svenske Enetjärn Natur.

Grøn infrastruktur handler om sammenhængende netværk af naturområder med økosystemer, der også giver funktioner og tjenester til en by, f.eks. regnvandshåndtering, sociale mødesteder og øget sundhed mm. Fra Danmark gives eksemplerne Skjerns Grønne Korridor, Novo Nordisk Naturpark og Lystrups klimatilpasning i kombination med øget naturværdi.

Der er et stigende politisk fokus på at bruge natur i løsninger af de mange opgaver, der er i at skabe en velfungerende grøn og god by. Rapporten giver 10 inspirerende eksempler fra 4 nordiske lande og opstiller anbefalinger til, hvordan der kan arbejdes mere med grøn infrastruktur og økosystemtjenester.

Målet med rapporten er at inspirere flere byer, kommuner og virksomheder i de Nordiske lande, til at arbejde med grøn infrastruktur og økosystemtjenester.

I Habitats har vi været glade for samarbejdet og glæder os til at arbejde endnu mere med at fremme mangfoldige økosystemer, give plads til en vildere natur, og skabe gode og mere grønne byer.

Læs rapporten her: https://usercontent.one/wp/habitats.dk/wp-content/uploads/2024/01/Gron-infrastruktur-i-urbane-miljoer.pdf?media=1701678244

Seneste nyheder

Biodiversitetsbølgen

Biodiversitetsbølgen

Hvordan arbejder man værdiskabende med biodiversitet, når balkortet er fyldt? Tab af biodiversitet og tilbagegang i økosystemer er med stormskridt kravlet op ad dagsordenen.
Det er godt, fordi udfordringerne er voldsomme, og behovet for handlinger enorme.
Men hvor skal man starte – hvad giver mening og værdi?

Fra Gazelle til sommerfugl

Fra Gazelle til sommerfugl

Habitats er blevet udnævnt som en del af 1% af danske gazellevirksomheder af Børsen! Anerkendelsen afspejler ikke kun vores hurtige økonomiske vækst, men er også et vidnesbyrd om vores rejse som virksomhed.