Habitats pionerer i arkitektkonkurrence

Biodiversitet er med i beslutningsgrundlaget for arkitektkonkurrence for byudvikling på Refshaleøen

Rasmus Vincentz i Habitats deltager som fagperson i dommerpanelet for udvikling af Refshaleøens bynatur og biodiversitet.

Så vidt vi ved, er det første gang, at et dommerpanel i en dansk arkitektkonkurrence inkluderer en ekspert i, hvordan man arbejder praktisk med biodiversitet i byudvikling – og vi er stolte over at være pionerer på dette felt! Både fordi det er et spændende arbejde, men mest af alt fordi det sætter en ny standard for arkitektkonkurrencer når eksperter er med til at gøre forslagene saglige og ambitiøse i forhold til biodiversitet.

Mange konkurrencer nævner bynatur og biodiversitet som en vigtig del af projekterne. Men hvis der ikke sidder kvalificerede personer til at vurdere forslagene, risikerer man at præmiere urealistiske eller uambitiøse forslag. Der er kommet 75 forslag ind, og en del af dem er direkte målrettet bynatur og biodiversitet på land og i vand.

Habitats har desuden bidraget med et bilag til idekonkurrencen om ‘Byudvikling og natur på Refshaleøen – baggrundsviden og inspiration’. Læs vores bidrag og mere om projektet her

Refshaleøens Ejendomsselskab og Udviklingsselskabet By & Havn offentliggør de præmierede forslag til en reception i Øens Have d. 25. januar kl. 17.

 

Rasmus Vincentz

Det er en stor fornøjelse at diskutere bynatur og biodiversitet i et fagligt stærkt dommerpanel. Jeg håber arkitektbranchen er klar til at udskrive flere konkurrencer med fokus på høj faglighed vedrørende biodiversitet.

 

Seneste nyheder

Vild nyhed for byudvikling, byggeri og biodiversitet

Vild nyhed for byudvikling, byggeri og biodiversitet

Habitats har med støtte fra den filantropiske forening Realdania og i samarbejde med ConTech Lab stået for udarbejdelsen af et inspirationskatalog, der som det første af sin art samler overblik over regler og rammer og giver inspiration til at integrere biodiversitet værdiskabende i byggeri og byudvikling.

Nordisk rapport om grøn infrastruktur

Nordisk rapport om grøn infrastruktur

Læs her en rapport, som Habitats har medvirket til for Nordisk Ministerråd, og få inspiration til, hvordan grøn infrastruktur i byerne kan give både mere natur, og bidrage med løsninger på lokale udfordringer.

Biodiversitetsbølgen

Biodiversitetsbølgen

Hvordan arbejder man værdiskabende med biodiversitet, når balkortet er fyldt? Tab af biodiversitet og tilbagegang i økosystemer er med stormskridt kravlet op ad dagsordenen.
Det er godt, fordi udfordringerne er voldsomme, og behovet for handlinger enorme.
Men hvor skal man starte – hvad giver mening og værdi?