Habitats pionerer i arkitektkonkurrence

Biodiversitet er med i beslutningsgrundlaget for arkitektkonkurrence for byudvikling på Refshaleøen

Rasmus Vincentz i Habitats deltager som fagperson i dommerpanelet for udvikling af Refshaleøens bynatur og biodiversitet.

Så vidt vi ved, er det første gang, at et dommerpanel i en dansk arkitektkonkurrence inkluderer en ekspert i, hvordan man arbejder praktisk med biodiversitet i byudvikling – og vi er stolte over at være pionerer på dette felt! Både fordi det er et spændende arbejde, men mest af alt fordi det sætter en ny standard for arkitektkonkurrencer når eksperter er med til at gøre forslagene saglige og ambitiøse i forhold til biodiversitet.

Mange konkurrencer nævner bynatur og biodiversitet som en vigtig del af projekterne. Men hvis der ikke sidder kvalificerede personer til at vurdere forslagene, risikerer man at præmiere urealistiske eller uambitiøse forslag. Der er kommet 75 forslag ind, og en del af dem er direkte målrettet bynatur og biodiversitet på land og i vand.

Habitats har desuden bidraget med et bilag til idekonkurrencen om ‘Byudvikling og natur på Refshaleøen – baggrundsviden og inspiration’. Læs vores bidrag og mere om projektet her

Refshaleøens Ejendomsselskab og Udviklingsselskabet By & Havn offentliggør de præmierede forslag til en reception i Øens Have d. 25. januar kl. 17.

 

Rasmus Vincentz

Det er en stor fornøjelse at diskutere bynatur og biodiversitet i et fagligt stærkt dommerpanel. Jeg håber arkitektbranchen er klar til at udskrive flere konkurrencer med fokus på høj faglighed vedrørende biodiversitet.

 

Seneste nyheder

Nordisk rapport om grøn infrastruktur

Nordisk rapport om grøn infrastruktur

Læs her en rapport, som Habitats har medvirket til for Nordisk Ministerråd, og få inspiration til, hvordan grøn infrastruktur i byerne kan give både mere natur, og bidrage med løsninger på lokale udfordringer.

Biodiversitetsbølgen

Biodiversitetsbølgen

Hvordan arbejder man værdiskabende med biodiversitet, når balkortet er fyldt? Tab af biodiversitet og tilbagegang i økosystemer er med stormskridt kravlet op ad dagsordenen.
Det er godt, fordi udfordringerne er voldsomme, og behovet for handlinger enorme.
Men hvor skal man starte – hvad giver mening og værdi?

Fra Gazelle til sommerfugl

Fra Gazelle til sommerfugl

Habitats er blevet udnævnt som en del af 1% af danske gazellevirksomheder af Børsen! Anerkendelsen afspejler ikke kun vores hurtige økonomiske vækst, men er også et vidnesbyrd om vores rejse som virksomhed.