Habitats helt tæt på

Hver dag arbejder et hold dygtige og top engagerede medarbejder i Habitats for at gøre verden til et vildere sted at være.

Kom med helt tæt på når vi præsenterer deres interesser, private situation, rejsedrømme, motivation og meget mere! 

Natasja Parsons, Landskabsarkitekt MDL

BAGGRUND
Jeg har været en del af teamet hos Habitats siden juni 2020, og jeg er uddannet landskabsarkitekt fra Københavns Universitet med specialisering i urban design i 2019. Jeg har en fortid i Københavns Kommune, og jeg har tidligere også beskæftiget mig med den almene boligsektor.

I HABITATS
Som landskabsarkitekt hos Habitats er jeg med til at formgive uderum og landskaber, så der skabes gode livsbetingelser og levesteder for en lang række af vores hjemmehørende dyr og planter. Arbejdet er virkelig givende, når jeg har mulighed for at udfolde eksisterende naturpotentialer og genoprette habitater. Jeg arbejder på en lang række forskellige projekter både i idé- og skitseringsfasen, og jeg arbejder også med inddragelse af brugere samt formidling af biodiversitet.

MOTIVATION
Det er motiverende at arbejde med natur og biodiversitet, fordi jeg har mulighed for at sætte mit præg på en bedre verden, der både tager højde for andre levende organismer og mennesker. På sigt håber jeg på, at få lov til at sætte mit præg på min egen have, der naturligvis tager højde for både forskellige økosystemer og organismegrupper og samtidigt er et rigtig dejligt sted at være.

Kristina Cecilie Larsen, Biolog

BAGGRUND

Jeg har en kandidat i biologi med specialisering inden for økologi (økosystembiologi) fra Københavns Universitet. Men før jeg uddannede mig til biolog, var jeg et smut forbi arkitektskolen, på bæredygtigheds-linjen. Der gik dog ikke meget mere end et år, før jeg trængte til frisk luft og til at lære om den verden, vores bæredygtighedstiltag gerne skulle være med til at forbedre. Kombinationen af fagligheder, og interesser, giver mig gode forudsætninger for at tolke mellem de to verdener. 

DRØMMER OM

Privat drømmer jeg om at opleve vores natur helt tæt på, om at kende den, så jeg kan hjælpe andre med at forstå den. Det gælder både vores grønne land-natur og vores havnetur. En del af min fritid går med at renovere en gammel sejlbåd (og på at lære at sejle den), for at få mere tid på bølgerne, og for at se vores kystnatur fra havsiden.

HVAD DER GØR MIG GLAD

Jeg bliver enormt glad af at observere naturen i stilhed, men jeg går heller ikke af vejen for at tale om det jeg ser, hvis jeg er af sted med andre mennesker. Store landskaber, som en horisont fuld af bjerge i Norge, eller små mikrokosmos af liv, som en myldrende skovbund eller en enkelt sten i havet, overgroet af muslinger og tang, kan være lige interessante for mig. Jeg har altid været nysgerrig på naturen, og som barn har jeg sandsynligvis stillet vanvittige mængder af spørgsmål om alt levende.

Som voksen biolog får jeg jævnligt aha-oplevelser, når jeg lærer noget nyt om naturen. Det kan ske at min begejstring bruser over, og jeg afbryder en spændende samtale for at gøre opmærksom på en fugl eller en plante eller en svamp, jeg får øje på. Min familie og mine venner er vant til det, men jeg tror de var lidt trætte af mig, da jeg begyndte at kunne kende fugle på deres stemmer. Forestil jer en dejlig forårsdag under fri himmel, hvor biolog og fugle skræpper om kap, den ene afbryder alle samtaler for at slynge forskellige fuglenavne ud, den anden gentager sig selv, mere eller mindre monotont, fem gange i minuttet.

Den følelse, jeg får i kroppen, når jeg opdager noget uventet, noget særligt eller noget fint i naturen er dét der driver mig. Når jeg får lov til at dele det med andre, og jeg kan se, at de pludselig forstår, kan jeg mærke værdien af mit arbejde.

Rasmus Vincentz, direktør

MIT MOTTO

”Hvis alt hvad jeg prøver på lykkes, så har jeg ikke satset nok”

PRIVAT

Jeg er gift med en dejlig kvinde fra Brasilien, og sammen har vi en søn på 5 år. Vi cykler ofte på tur, svømmer meget og for tiden samler vi Lego til den helt store guldmedalje.

Jeg er født i Roskilde og bor nu i Malmø. Malmø er en virkelig international by, og fungerer rigtig godt for børnefamilier, med mange gode legepladser, parker og skøn strand.


INTERESSER

Jeg er selvfølgelig meget glad for natur. Mest den vilde, overraskende og mangfoldige, som jeg forsøger at opleve på længere ture i weekender og ferier. Men de fleste søndage nyder jeg også hjertens gerne en fladtrådt tætklippet græsplæne, hvor jeg sammen med en farvestrålende flok fodboldentusiaster fra hele verden, tonser rundt efter en bold og kæmper så svenden springer.

Derudover er jeg helt afhængig af at læse bøger, og har altid store stakke om et væld af emner inden for rækkevidde. Jeg er nemlig kompromisløs promiskuøs hvad angår bøger, og læser, bladre, skriver i og låner uddrag fra virkelig mange bøger, om utallige emner, på én gang.

HVAD ER VIGTIGT FOR MIG

Jeg er meget optaget af globale problemer, særligt relateret til klima og biodiversitet. Samtidig går jeg meget op i det helt nære, insisterer på at have masser af god tid med min familie.


HVAD JEG NYDER/ELSKER JEG/HVAD ER VIGTIGT FOR MIG

Dansk forår med masser af sol og lidt kulde, kolde bade i havet, spil sammen med min familie, lange sommeraftner i haven sammen med familien

 

HVAD SÆTTER JEG PRIS PÅ

I det daglige er jeg meget optaget af udvikling, og er bl.a. som følge af mit mangeårige arbejde med globale miljøproblemer, blevet utrolig utålmodig. Så jeg er mest glad når ting udvikler sig, er på vej og der sker noget. Store beslutninger om vigtige initiativer, og så fuld fart på.

Udover det bliver jeg nogle gange utrolig træt, og så sætter jeg pris på lange ture i naturen, enten med familien, eller på vandretur med nogle gamle venner.


JEG VILLE ØNSKE JEG KUNNE

Udrette noget mere, for der er virkelig mange ting i verden der ikke fungerer godt nok, og som undergraver livsgrundlaget for mange mennesker og et væld af arter.

Derudover drømme jeg om at vi en dag er så langt med at bremse klimaforandringer og tab af biodiversitet, at jeg kan lade mig opsluge af fritidsinteresser og fornøjelser som ikke handler om gøre verden bedre, men som bare er legende og ligegyldige.

HVORFOR HABITATS?

Habitats er et hjertensbarn for mig, som er vokset utrolig meget over de sidste mere end 10 år. Jeg mere vi udvikler os, desto mere går det op for mig at vi har fat i noget helt centralt og meget vigtigt. Verden mangler virkelig nogen som både kender til problemerne, og som samtidig knokler på løsninger som samler den bedste viden og peger frem. Nogen som ukonventionelt og på tværs af alle mulige faglige simpelthen insisterer på nye tilgange der passer til problemerne. Vi havde fat i noget helt fra starten, men det er først de senere år det virkelig går op for mig hvor stort behovet er for det vi prøver på at udrette.

 

HVAD HAR MIT JOB LÆRT MIG

 At det er en lang rejse at folde en ide ud, også selv om den er god. Der er så mange beslutninger hen ad vejen, og de er alle med til at farve og forme vejen. Det er umuligt at vide alt, og derfor skal mange af de beslutninger træffes med stor indlevelse og så en masse mod.

 

HVAD/HVOR VIL JEG GERNE OPLEVE

Rejse i Humboldt fodspor rundt i Sydamerika.


HVAD ER MIT MÅL FOR FREMTIDEN

Når vi er nået langt nok med at løse de globale miljøkriser og transformeret det nuværende destruktive system, så tror jeg at min familie og jeg vil trække os tilbage og nyde tiden i et regenerativt landbrug et sted i verden.