Naturpleje i Utterslev Mose

Naturpleje med Frivillige i Utterslev Mose handlede om at motivere og inddrage frivillige, i det direkte biodiversitetsfremmende arbejde på Langholmen og i Kirkemosen.

Utterslev Mose er Københavns Kommunes største naturområde. Det var en udfordring for Københavns Kommune både at tage hånd om den gennerelle pleje af stier og græsarealer og samtidigt nå den mere målrettede indsats for biodiversiteten i mosens mest biodiversitetsrige afkroge. En indsats fra frivillige sørger nu for en målrettet indsats ved at rydde og vedligeholde de områder i mosen, som kommunen ellers har svært ved at pleje. Habitats opgavebestod i at opstarte en gruppe af frivillige, der blev introduceret til de praktiske og biologiske aspekter af naturplejearbejdet, samt sørge for at gruppen var velfungerende og i stand til at samarbejde med Københavns Kommune fremadrettet .

Målet var at at naturpleje ikke bare var noget som borgerne krævede af kommunen, men noget som borgerene også så som noget de kunne tage del i og som en god anledning til at være fysisk aktive, lære mere om naturen og skabe gode fællesskaber. Opgaven blev udført i samarbejde med Biomedia og Niels ’Åmand’ Johansson fra Bakkebjerg Naturpleje.

Se mere her