KAB – ’Vild Med Vilje’

I KAB-fællesskabet, der er Danmarks største administratororganisation for almene boliger, er der til sammen mange tusinde kvadratmeter græsplæne, der ligger ubrugt hen og som kun resulterer i enorm meget græsslåning.
Små ændringer kan give plads til naturoplevelser lige uden for opgangsdøren og samtidig komme de hårdtprøvede insekter, sommerfugle og bier til undsætning.

Habitats har indgået en aftale med KAB, om at boligafdelinger i KAB-fællesskabet kan få skræddersyet hjælp til at omdanne ubrugte græsarealer og udearealer til vildere naturområder, som er rige på planter, insekter og fugle.

Habitats rådgiver de enkelte boligafdelinger om områdets biodiversitetspotentialer, som kan opnås ved justeringer i driftsmetoder og omformning af landskab. Habitats har udviklet en metode og redskaber til at analysere de eksisterende biodiversitetspotentialerne på udearealerne i boligafdelingerne og i den landskabelige kontekst, som de indgår i.

Indtil videre har 17 boligafdelinger i KAB-fællesskabet meldt sig til at deltage i projektet, og projektet fortsætter løbende.

Se referencen som pdf her

Klippede stier gennem, hvad der før kun var græs, kan være tiltag, som Habitats foreslår boligafdelingerne i KAB-fællesskabet.
Man kan tiltrække bier ved at have et område, hvor mange forskellige blomster står tæt, og samtidig sikre, at der er blomster fra det helt tidlige forår til sensommer.