Philip besøgte på sin tur til USA også Scottsdale Arizona for at se nærmere på et spændende eco-resort projekt der er i planlægningsfacen lige nu. Projektet hedder The Reserve og det er spændende for os i Habitats på grund af den tilgang til landskabet som developerne bag projektet har taget.

The Reserve kommer til at ligge lige ud til et stort naturreservat der hedder McDowell Sonoran Preserve som er en del af Arizonas helt særlige Sonoran Desert. Floraen er meget rigere her end i de fleste andre ørken landskaber og mange af plantearterne der findes her findes ingen andre steder i verden.

Det er netop det smukke landskab der skal være det primære trækplaster ved The Reserve og derfor gør developerne en stor indsats for at beskytte den flora der er her. Ikke bare omkring deres byggegrund men også på byggegrunden.

I byggemodningsfacen bulldozer man nemlig ikke bare grunden. F.eks. vil oprindelige flerårige plantearter blive taget op af jorden en for en og passet indtil byggeriet er overstået, hvorefter de bliver genplaceret omkring bygningerne. Det skyldes både at man ønsker at beskytte den oprindelige flora, men i lige så høj grad at det tager utroligt lang tid for planterne at vokse sig store her, så hvis ikke de nybyggede huse skal stå alene i et nøgent landskab de næste mange år, må man genbruge den vegetation der allerede er på stedet.

The Reserve kommer til sprede sig over 86 hektarer og vil rumme både hotelværelser, sommerhuse og konferencelokaler. Lyle Anderson er hoved entreprenøren bag projektet og det bliver spændende at se hvordan The Reserve ser ud når det står færdigt og hvordan det bliver modtaget af potentielle købere.