Philip har været en tur til New York på vejene af Habitats for at samle inspiration. Det var den nyåbnede 2. fase af den fantastiske park The High Line der var trækplastret.

The High Line er anlagt på en gammel hævet godsbane der går gennem Manhattens Lower West Side. Det hævede banelegeme blev bygget i 1930’erne til at transportere gods ind til Manhatten. Ideen var at flytte de farlige godstog væk fra gaderne i industrikvarteret.

I 1980 kørte det sidste tog på banen og først i 2006 begyndte konstruktionen af The High Line elevated park, så banelegemet stod uberørt hen i over 25 år. Parken er udviklet og tegnet af James Corner Field Operations sammen med arkitekterne Diller Scofidio + Renfro .

Første fase af parken åbnede for publikum den 9. juni 2009 og den 2. juni 2011 åbnede 2. fase. Parken strækker sig nu over 20 blocks fra Gansevoort Street i syd til West 30th Street i nord.

Designet er i høj grad baseret på den flora der naturligt opstod over de 25 år hvor banelegemet stod uberørt hen og det vilde udtryk er bevaret og smukt sat i ramme af et elegante stier, bænke, rækværk og udsigtsposter. Da vegetationen består af planter der selv har fundet vej, er den meget robust og perfekt tilpasset de lokale vækstbetingelser. Via dette link href=”http://thehighline.org/design/planting/” target=”_blank”>link findes komplette artslister over planterne i parken og information om hvornår de blomstrer.

Det særlige ved The High Line er også den måde parken drives på. Alt gøres med håndværktøj og kærre. Det er selvfølgelig meget arbejdsintensivt, men organisationen bag The High Line har formået at samle en masse frivillige kræfter når parken skal gøres forårsklar.

Det er en stor oplevelse at gå en tur The High Line. Det er som en svævende grøn oase der slynger sig gennem den tætte by, der består af et mix mellem gamle industribygninger og nye fancy byggerier. Der er en fantastisk udsigt fra parken og et leben af mennesker. Både lokale og turister bruger parken flittigt og der bliver også arrangeret udstillinger, koncerter og udflugter. Et besøg er helt klart anbefalesværdigt.